Internet. We kunnen niet meer zonder. Het is een van de bouwstenen van de samenleving anno 2021. De keerzijde is echter wel een enorme ecologische voetafdruk van het internet. Ben je verbaasd? We maken deze complexe puzzel graag inzichtelijk voor je. Klik hier voor 5 tips om website groen te maken. (PDF 366kb) Websites staan …
We delen graag onze geleerde lessen met je betreft het vergroenen van deze website.
Laat onderaan je e-mail adres achter om geen artikel te missen.
Wat hebben plugins, Google Analytics, geanimeerde elementen en andere ‘leukigheidjes’ op de website gemeen? Een wat is hun impact op het energie verbruik? We gaan onze website eens kritisch bekijken op het gebruik van scripts. Via digitalbeacon.co zagen we reeds in een eerder artikel dat scripts op afbeeldingen na het meeste gewicht hadden met …
Als onderdeel van onze challenge hebben we een bezoek gebracht aan Leafcloud, Nederlands meest duurzame cloud hostingpartij, althans, bij mijn weten en op dit moment. Naast het efficiënt bouwen en compact houden van je website is de hosting een belangrijke factor in het energie verbruik van je website. Leafcloud levert CO2 negatieve cloudhosting. Anders gezegd, …
Achter het internet schuilt een wereld van grote datacentra. Deze datacentra vormen de ruggengraat van het internet en staan vol met servers, computers die jou de hele dag websites serveren, likes verwerken en comments opslaan. De datacentra in Nederland gebruiken momenteel meer elektriciteit dan heel Amsterdam. Dat is meer dan 2,3% (CBS onderzoek 2017-2019) van …
Een grote energievreter van websites is media. Afbeeldingen en video. Die laatste hebben we niet. We gaan de voorpagina van de website energiezuiniger maken door ons te richten op de afbeeldingen die we hebben gebruikt. Uiteindelijk willen we daarmee onnodige co2 uitstoot vermijden. Gedachte achter deze energie vermindering maatregel Als je een webpagina bekijkt …
Wil je antwoord op deze vraag? Volg ons de komende weken als we onze website verduurzamen. Volg ons